26Shares

11/06/2015: UPDATE! Marmotte route 2015 bekend, bekijk deze hier.

De Chambon tunnel die sinds half april, vanwege een ontdekte flinke scheur -door de werking van de bergen- is afgesloten wordt volgens het lokale nieuws van afgelopen maandag op zijn vroegst op 10 juli heropend. Deze tunnel ligt na de afdaling van de Galibier richting Bourg d’Oisans (Lautaret) en is de enige manier om vanaf de Galibier rechtstreeks naar Alpe d´Huez te komen.

Eerder sprak men steeds van een heropening op 15 juni, maar dit blijkt door nieuwe complicaties helaas niet haalbaar. Vervelend nieuws natuurlijk, ook voor de lokale bevolking die van deze weg afhankelijk is.

Inmiddels heeft de organisatie op haar website laten weten dat de Marmotte, zoals gepland door zal gaan op 4 juli. In het (waarschijnlijke) geval dat de tunnel dan nog afgesloten is zal er een variatie op het originele parcours worden gereden. Hierover zal eind mei meer nieuws volgen als de organisatie met de lokale overheden heeft overlegd. We houden je op de hoogte!

Hoe dan ook, niet verslappen in je voorbereiding!

26Shares
robert Bernaerts
Robert is eigenaar van MarmotteCyclo.nl en geeft je graag tips en informatie over de mooiste Granfondo's. Met TourdeVacance.com biedt hij reizen op maat naar Granfondo's, zoals La Marmotte Alpes, Marmotte Pyrenées en uitdagende fietsgebieden, zoals de Franse Alpen en de Spaanse Costa Blanca. Ben je voor jezelf of een groep op zoek naar een mooie uitdaging of heb je een vraag neem contact op.