16Shares

Terwijl we in de Benelux vaak tot einde februari het ijs nog van de autoruiten schrapen gaan wat zuidelijker in dezelfde periode de eerste Granfondo’s al van start.

AlGarve Granfondo

Zo staat op zaterdag 21 februari de derde editie van de Algarve Granfondo op het programma. De start vindt plaats in het Zuid-Portugese Tavira.
Er kan gekozen worden uit 168 kilometer met 3300 hoogtemeters (de Granfondo) of 132 kilometer met 1985 hoogtemeters (de Mediofondo). Flinke afstanden en hoogtemeters zo vroeg in het seizoen!

Route Granfondo Algarve

 Granfondo route > Klik op kaartje om te vergroten

Algarve Granfondo

 

Algarve Mediofondo

 

Voor veel meer informatie kijk op de website van de Portugese organisatie.

 

Granfondo Internazionale Laigueglia

Een dag later staat in het Noord-Italiaanse Laigueglia (1200 km van Utrecht, dichtbij de Franse grens) op 22 februari de 16e editie van de Granfondo Internazionale Laigueglia op het programma.

101 kilometer met 1721 hoogtemeters, ook een aardige uitdaging voor eind februari.

Granfondo Laigueglia Route

Route Granfondo Laigueglia

Granfondo Laigueglia Profile

Hoogteprofiel

 

 

Praktische informatie over de Granfondo Internazionale Laigueglia vind je op de website van de organisatie.

Kuurne-Brussel-Kuurne

Brussel Kuurne Brussel voor wielertoeristen

Zes dagen later -waarschijnlijk onder iets minder tropische temperaturen- gaat de vierde editie van Kuurne-Brussel-Kuurne voor wielertoeristen van start op zaterdag 28 februari.
Hoewel geen Granfondo zeker een interessante rit om mee te pakken in je training.
Een dag voordat de profs van start gaan kun je kiezen uit routes van 40, 70 of 100 kilometer. Ideale tochten als voorbereiding voor de komende voorjaarsklassiekers.
De 100 kilometer route pakt behalve Tiegem en Nokere berg ook de zijkant mee van de Oude Kwaremont mét de  uitloper op de kasseien na Kwaremont-dorp. Alle aankomsten vinden plaats onder de officiële aankomstboog van Kuurne-Brussel-Kuurne.
Meer informatie over Kuurne-Brussel-Kuurne voor wielertoeristen vind je op de website van de organisatie.

16Shares
robert Bernaerts
Robert is eigenaar van MarmotteCyclo.nl en geeft je graag tips en informatie over de mooiste Granfondo's. Met TourdeVacance.com biedt hij reizen op maat naar Granfondo's, zoals La Marmotte Alpes, Marmotte Pyrenées en uitdagende fietsgebieden, zoals de Franse Alpen en de Spaanse Costa Blanca. Ben je voor jezelf of een groep op zoek naar een mooie uitdaging of heb je een vraag neem contact op.