8Shares

Afgelopen zondag 10 april vond de eerste rit van de Grand Trophée 2016 plaats in Saint Tropez: de 30e editie van “Granfondo Golfe de Saint Tropez”. Hoewel het in Nederland zondag nog net geen danwel net wel kortebroekenweer was, was daar aan de Franse zuidkust geen twijfel over bij de 915 deelnemers. Onder de deelnemers ook weer heel wat Nederlanders en Belgen.

Het Parcours:

Om 8 uur klonk het startschot voor de Granfondo. Voor deze renners 160 kilometer en ruim 2600 hoogtemeters voor de boeg! Zo vroeg in het seizoen een fikse rit. De eerste kilometers langs de prachtige kustweg, daarna langzaam het binnenland in richting colletjes zoals Col de Barral (372m) en col de Babaou (414m). Het hoogste punt van de Granfondo werd na 90 kilometer gepasseerd: Notre Dame des Anges (680m). Deelnemers aan de Mediofondo mochten het doen met een iets ingekorte rit: 132 kilometer met 2400 hoogtemeters. De Rando versie van 77 kilometer met 1150 hoogtemeters was nog een ander alternatief waarvoor gekozen kon worden.

De uitslag:

Winnaar van de Granfondo was de Italiaan Stefano Sala – die in 2015 La Marmotte al op zijn naam wist te schrijven– in een tijd van 04:39 uur. Op ruim 5 minuten gevolgd door de Fransman Paul Emile Lorthioir en de Vlaming Arno de Wispelaere.

Bij de dames won de Francaise Karine Temporelli in een tijd van 5:23 uur. De Nederlandse Linda Stuurman werd op 6 minuten knap derde.
Kijk hier voor de volledige uitslag.

Granfondo Saint Tropez 2016

8Shares
robert Bernaerts
Robert is eigenaar van MarmotteCyclo.nl en geeft je graag tips en informatie over de mooiste Granfondo's. Met TourdeVacance.com biedt hij reizen op maat naar Granfondo's, zoals La Marmotte Alpes, Marmotte Pyrenées en uitdagende fietsgebieden, zoals de Franse Alpen en de Spaanse Costa Blanca. Ben je voor jezelf of een groep op zoek naar een mooie uitdaging of heb je een vraag neem contact op.