44Shares

Hoewel Les Deux Alpes vooral als wintersportplaats bekend staat kom je er in de zomer ook veel fietsers tegen die deze col (1650m) op hun bucketlist willen afstrepen. (Tip: daal de col eens af via Bons, een prachtig stukje balkonroute staat je dan op te wachten)
Les Deux Alpes is in de zomer zelfs startplaats van Granfondo Les Deux Alpes die dit jaar op 20 augustus plaatsvindt. De Granfondo afstand is met 166 kilometer en meer dan 4000 hoogtemeters een hele serieuze krachtproef. Dit gecombineerd met een prachtige route met veel natuurschoon en het -in deze periode- vaak lekkere weer in de Franse Alpen staat garant voor een pareltje van een dag. Naast de Granfondo staan er overigens ook een Mediofondo (66km) en een tijdrit naar Les Deux Alpes (9 km) op het programma.

Granfondo Les Deux Alpes – de route:

Col d'Ornon

Top Col d’Ornon

De route van de Les Deux Alpes cyclo is er ééntje om in te lijsten. Als mooiste passages van deze cyclosportive komen voor mij de Lignarre vallei achter Col d’Ornon met Col de Parquetout en de balkonroute van La Garde (rechtsaf in bocht 16 Alpe d’Huez) naar Freney d’Oisans in aanmerking.
De Granfondo route start met het verzamelen van alle deelnemers op Les Deux Alpes, waarna er wordt afgedaald naar Freney d’Oisans. Het is in Freney waar de officiële start van deze cyclosportive plaatsvindt. Vervolgens gaat het via Bourg d’Oisans richting Col d’Ornon (Col 1-1381m). De Ornon is een mooie col om erin te komen, mooie natuur en een niet te steile klim.
Daarna volgt de afdaling naar Col de Parquetout (Col 2-1382m). De Parquetout is met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,7% een echte kuitenbijter. Begint deze col nog vrij gelijk, al snel blijft het bijna constant boven de 10%. De route slingert vervolgens door diverse kleine dorpjes richting Alpe du Grand Serre (Col 3-1370m) – ook wel Col de la Morte genoemd. Vanaf het dorpje Siévoz is deze klim 20,56 kilometer (met daarin 1 km afdaling) lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 3%. Het venijn zit ‘m in de laatste 3 kilometer. Na de La Morte afgedaald te hebben kom je aan in Sechilliene, waarna je rechtsaf afdraait richting de grotere weg naar Bourg d’Oisans. Vlakbij Bourg gaat het via de rotonde linksaf naar de voet van Alpe d’Huez. Iedereen weet ‘t, de eerste vijf bochten zijn de zwaarste…laten die nu net in deze cyclo zitten. In bocht 16 gaat het in La Garde (Col 4-1000m) rechtsaf. Vanaf hier is het smullen (qua route dan) van de overweldigende balkonroute. Deze moet je echt ooit gefietst hebben. Ook hierin zitten nog enkele pittige klimstukjes om te eindigen met een mooie afdaling (enkele korte bochten, let op!) richting Freney d’Oisans. Vanaf Freney gaat het bergop richting finish op Les Deux Alpes. Bekijk het volledige hoogteprofiel van Granfondo Les Deux Alpes hier.

Wil je Les Deux Alpes cyclo gaan rijden? Kijk dan eens naar ons arrangement dat we hiervoor op touw hebben gezet. Alles is direct geregeld: van registratie voor de cyclo, accommodatie, maaltijden, mooie trainingsrit met volgauto, tot aan bevoorradingsservice op de dag van de Granfondo. Wil je een losse inschrijving boeken, ook dit is mogelijk via deze pagina. (nu tijdelijk met gratis bevoorradingsservice)

Hieronder vind je een interactieve routekaart die we gemaakt hebben van de Granfondo route van Les Deux Alpes. Voor een beter overzicht kun je op de kaart filters gebruiken voor de cols en bevoorradingen.

Abonneer je op onze updates en ontvang regelmatig tips over La Marmotte. Vul hieronder je naam en e-mailadres in en je ontvangt daarnaast ook direct het e-book “Marmotte van A tot Z”.

 

44Shares
robert Bernaerts
Robert is eigenaar van MarmotteCyclo.nl en geeft je graag tips en informatie over de mooiste Granfondo's. Met TourdeVacance.com biedt hij reizen op maat naar Granfondo's, zoals La Marmotte Alpes, Marmotte Pyrenées en uitdagende fietsgebieden, zoals de Franse Alpen en de Spaanse Costa Blanca. Ben je voor jezelf of een groep op zoek naar een mooie uitdaging of heb je een vraag neem contact op.