47Shares

Regelmatig ontvang ik de vraag hoe we in onze vlakke omgeving kunnen trainen op langere klimmen. De Limburgse heuvels of de Ardennen zijn leuk, maar vallen in het niet bij de Alpen reuzen die je bijvoorbeeld in de Marmotte tegen komt. Alpen cols vragen om een totaal andere aanpak dan de heuvels in onze buurt die je vaak “op de macht” kunt beklimmen.
In de meeste cyclo’s zitten trouwens langere klimmen, dus het is helemaal niet zo gek om hier eens specifiek op te trainen.
In deze video geeft GCN drie tips hoe te trainen voor langere klimmen:

  • 20 minuten rond je omslagpunt
  • 8 minuten boven je omslagpunt
  • Langer dan 20 minuten: “Sweetspot” sessies. Dit is het tempo en intensiteit dat je gedurende langere tijd (bijvoorbeeld een uur) goed vol kunt houden en waarbij je nog enigszins comfortabel voelt.

Door deze specifieke trainingen zal je Functional Threshold Power (FTP) stijgen. Uiteraard altijd zorgen dat je naast deze trainingen voldoende aerobische training op lagere hartslag meepakt. Heb je bijvoorbeeld voor zondag een lange duurrit van een uur of 4 à 5 gepland staan, dan kun je deze prima combineren met één van bovenstaande oefeningen. Heb jij nog tips hoe te trainen voor lange klimmen ? Laat het hieronder weten.

 

47Shares
robert Bernaerts
Robert is eigenaar van MarmotteCyclo.nl en geeft je graag tips en informatie over de mooiste Granfondo's. Met TourdeVacance.com biedt hij reizen op maat naar Granfondo's, zoals La Marmotte Alpes, Marmotte Pyrenées en uitdagende fietsgebieden, zoals de Franse Alpen en de Spaanse Costa Blanca. Ben je voor jezelf of een groep op zoek naar een mooie uitdaging of heb je een vraag neem contact op.