4Shares

Granfondo Mont Ventoux start op zaterdag 4 juni 2016 in de plaats Beaumes de Venise. Op het programma staan 170 kilometer met maarliefst 4000 hoogtemeters. De Mediofondo bevat 103 kilometer met 2700 hoogtemeters. Tot slot is er op vijf Juni de mogelijkheid om deel te nemen aan de klimtijdrit vanuit Bedoin.
Dit alles uiteraard in de schitterende omgeving van “de reus van de Provence”.

Routekaart Granfondo Mont Ventoux 2016

Op basis van de routebeschrijving van organisatie Sportcommunication konden wij onze nieuwsgierigheid niet bedwingen en hebben we onderstaande routekaart getekend van de Granfondo route. Gebruik de filters om de bevoorradingen en routerichting te zien.
De routekaart is niet officieël bevestigd, maar zal in de praktijk weinig afwijken. Stiekem hebben we zelfs enkele weken geleden de route al voor een gedeelte verkend.

De route in ’t kort:  start in Beaumes-de-Venise, beklimming Mont Ventoux (1910 m) via Bédoin, afdalen naar Malaucène, richting Col de Veaux, beklimming Mont Ventoux tot Chalet Reynard via Sault, afdalen naar Bédoin. De Granfondo Mont Ventoux 2016 eindigt met een wel heel prachtige finale langs de spitse toppen van dentelles de Montmirail met finish in Beaumes-de-Venise.

Voor wie de omgeving van de Mt Ventoux niet kent…het is er schitterend fietsen, heerlijk weer, sfeervolle terrasjes en overheerlijk eten.

Heb jij fietservaring in de omgeving van de Ventoux? Deel op de kaart eenvoudig je ervaring, al dan niet met foto en/of video. Dubbelklik op de kaart en voeg je ervaring toe.

4Shares
robert Bernaerts
Robert is eigenaar van MarmotteCyclo.nl en geeft je graag tips en informatie over de mooiste Granfondo's. Met TourdeVacance.com biedt hij reizen op maat naar Granfondo's, zoals La Marmotte Alpes, Marmotte Pyrenées en uitdagende fietsgebieden, zoals de Franse Alpen en de Spaanse Costa Blanca. Ben je voor jezelf of een groep op zoek naar een mooie uitdaging of heb je een vraag neem contact op.