4Shares

Vanaf de start ging het in een groot peloton zoals vanouds richting de 1e beklimming, de Glandon. Al snel werd het tempo wat opgevoerd waardoor er een groep van ongeveer 30 man ontstond. Na de passage over de top van de Glandon kon de kopgroep beginnen aan de gevaarlijke afdaling. In het dal op weg naar de Lacets de Montvernier viel het tempo wat stil waardoor van achteruit nog een paar renners konden aansluiten. Met een 1e kopgroep van ongeveer 35 man werd gestart aan de Lacets de Montvernier. Met een gedoseerd tempo werden de Lacets genomen, voor een enkeling was het tempo te hard, maar deze konden in de afdaling en op het  tussenstuk op weg naar de Col de Mollard weer aansluiten.  Aan de voet van de Mollard begin het onrustig te worden. Er probeerde wat renners weg te komen maar dat lukte niet echt. Het spel was begonnen. Op kop werd er een straf tempo ingezet wat erin resulteerde dat de kopgroep snel uitdunde tot 15 man met daarin de Nederlander Kenny Nijssen, daarachter een groepje van vijf renners met o.a. Wesley van ’t Wout. Daarachter wat losse renners.

Voor de Italiaan Sala Stefano ging het tempo nog niet hard genoeg en reed weg. Hij kwam op twee minuten voor de 1e groep boven op de Mollard. Op 1 minuut daarachter het groepje met de andere 5 renners. Op de Croix de Fer werd het harde tempo doorgezet wat ervoor zorgen dat de kopgroep nog verder uit elkaar viel. Na de lange afdaling van de Croix de Fer kon er begonnen worden aan de laatste 10 vlakke kilometers op weg naar de Alpe d’Huez. Sommige renners konden nog met wat samenwerken met een mooi tempo richting de Alp rijden, al was het beste bij de meesten er wel vanaf.   Op de Alpe d’huez werden de plekken verdeeld, het was ieder voor zich. Wie kan het beste tegen de hitte? Wie kan de steile stroken van de Alpe met deze omstandigheden het beste aan? In minder dan 6 uur kwam de Italiaan het 1eaan op de top. Aan de tijden van de toppers te zien kan opgemaakt worden dat deze editie, in combinatie met de warmte, zwaarder was dan vorige edities.

Alle uitslagen zijn te lezen op de website van organisatie Sportcommunication.

Update 7 juli 2015: Via Omroepbrabant.nl lazen we vandaag het zeer droevige nieuws van het overlijden tijdens La Marmotte van de 51 jarige Ronald van den Eijnden uit Roosendaal. Wij wensen familie, vrienden en leden van wielerclub RTC Zomerlust veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verdriet.

1435992610466-659110149

Top Col du Mollard: we staan er klaar voor!

Koplopers zijn al weer voorbij. Onze topper Wesley van t Wout bij de eerste 20!

Koplopers zijn al voorbij. Onze topper Wesley van t Wout bij de eerste 20!

 

4Shares
robert Bernaerts
Robert is eigenaar van MarmotteCyclo.nl en geeft je graag tips en informatie over de mooiste Granfondo's. Met TourdeVacance.com biedt hij reizen op maat naar Granfondo's, zoals La Marmotte Alpes, Marmotte Pyrenées en uitdagende fietsgebieden, zoals de Franse Alpen en de Spaanse Costa Blanca. Ben je voor jezelf of een groep op zoek naar een mooie uitdaging of heb je een vraag neem contact op.