Verslag La Marmotte 2015

/, Marmotte Nieuws/Verslag La Marmotte 2015

Verslag La Marmotte 2015

Vanaf de start ging het in een groot peloton zoals vanouds richting de 1e beklimming, de Glandon. Al snel werd het tempo wat opgevoerd waardoor er een groep van ongeveer 30 man ontstond. Na de passage over de top van de Glandon kon de kopgroep beginnen aan de gevaarlijke afdaling. In het dal op weg naar de Lacets de Montvernier viel het tempo wat stil waardoor van achteruit nog een paar renners konden aansluiten. Met een 1e kopgroep van ongeveer 35 man werd gestart aan de Lacets de Montvernier. Met een gedoseerd tempo werden de Lacets genomen, voor een enkeling was het tempo te hard, maar deze konden in de afdaling en op het  tussenstuk op weg naar de Col de Mollard weer aansluiten.  Aan de voet van de Mollard begin het onrustig te worden. Er probeerde wat renners weg te komen maar dat lukte niet echt. Het spel was begonnen. Op kop werd er een straf tempo ingezet wat erin resulteerde dat de kopgroep snel uitdunde tot 15 man met daarin de Nederlander Kenny Nijssen, daarachter een groepje van vijf renners met o.a. Wesley van ’t Wout. Daarachter wat losse renners.

Voor de Italiaan Sala Stefano ging het tempo nog niet hard genoeg en reed weg. Hij kwam op twee minuten voor de 1e groep boven op de Mollard. Op 1 minuut daarachter het groepje met de andere 5 renners. Op de Croix de Fer werd het harde tempo doorgezet wat ervoor zorgen dat de kopgroep nog verder uit elkaar viel. Na de lange afdaling van de Croix de Fer kon er begonnen worden aan de laatste 10 vlakke kilometers op weg naar de Alpe d’Huez. Sommige renners konden nog met wat samenwerken met een mooi tempo richting de Alp rijden, al was het beste bij de meesten er wel vanaf.   Op de Alpe d’huez werden de plekken verdeeld, het was ieder voor zich. Wie kan het beste tegen de hitte? Wie kan de steile stroken van de Alpe met deze omstandigheden het beste aan? In minder dan 6 uur kwam de Italiaan het 1eaan op de top. Aan de tijden van de toppers te zien kan opgemaakt worden dat deze editie, in combinatie met de warmte, zwaarder was dan vorige edities.

Alle uitslagen zijn te lezen op de website van organisatie Sportcommunication.

Update 7 juli 2015: Via Omroepbrabant.nl lazen we vandaag het zeer droevige nieuws van het overlijden tijdens La Marmotte van de 51 jarige Ronald van den Eijnden uit Roosendaal. Wij wensen familie, vrienden en leden van wielerclub RTC Zomerlust veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verdriet.

1435992610466-659110149

Top Col du Mollard: we staan er klaar voor!

Koplopers zijn al weer voorbij. Onze topper Wesley van t Wout bij de eerste 20!

Koplopers zijn al voorbij. Onze topper Wesley van t Wout bij de eerste 20!

 

robert Bernaerts
Robert is eigenaar van MarmotteCyclo.nl en geeft je graag tips en informatie over de mooiste Granfondo's. Met TourdeVacance.com biedt hij reizen op maat naar Granfondo's, zoals La Marmotte Alpes, Marmotte Pyrenées en uitdagende fietsgebieden, zoals de Franse Alpen en de Spaanse Costa Blanca. Ben je voor jezelf of een groep op zoek naar een mooie uitdaging of heb je een vraag neem contact op.
By |2016-12-17T19:52:55+00:00juli 4th, 2015|La Marmotte, Marmotte Nieuws|8 Comments

8 Comments

 1. Denise Dendooven 04/07/2015 om 17:10 - Antwoorden

  mijn vriend rijdt mee ben zeer nieuwsgierig kon niet mee wegens operatie

 2. mark de maat 08/07/2015 om 11:51 - Antwoorden

  De warmte was inderdaad de beslissende factor. Kom zeker nog eens terug om hem uit te rijden. Team van Tour de Vacance zal ik willen bedanken voor de fijne week. Tot de volgende.

 3. De clercq steven 09/07/2015 om 09:01 - Antwoorden

  Twee maal marmotte gereden op 7.15 en 7.09 en nu moeten opgeven door de hitte en dat na zo een voorbereiding. Nie normaal ! Het was wel veel te druk aan bevoorradingen want ik starte
  In de laatste groep. Wel een mooie aanpassing van het parcours ! Ik kom zeker nog terug…

 4. Anton Goosen 16/07/2015 om 20:22 - Antwoorden

  Vreemd dat op deze pagina niks over Ronald van den Eijnden te vinden is
  te triest voor woorden vandaag was zijn crematie

  • robert Bernaerts 17/07/2015 om 08:35 - Antwoorden

   Hallo Anton, bedankt voor je reactie. Toen ik het trieste nieuws op 7 juli op omroepbrabant.nl las heb ik het verslag direct geupdate om de betrokkenen veel sterkte toe te wensen. Zie boven.

 5. Jan De Vleeschauwer 22/07/2015 om 15:46 - Antwoorden

  Dag Robert,

  Dank je wel voor de mooie week. Wij komen volgend jaar graag terug.

  Mvg,
  Jan

 6. Ruud Heidenrijk 13/08/2015 om 19:47 - Antwoorden

  Hallo Robert en Esther, had nog niet de mogelijkheid gehad jullie te bedanken voor het gebruik van de bevoorradingsposten, het was super !! natuurlijk eerst in voorjaar mogen genieten van het weekend in de ardennen wat al zeer goed geregeld was. Hoor nog je opmerking op de Col de Mollar waar ik zei het gaat goed alleen nog richting Alp d Huez waar jij op antwoorde “je krijgt de beklimming van de Col Croix de Fer nog voor je kiesen “en daar moet je je niet in vergissen , die is zwaar ! dat heb ik geweten , die was heel zwaar , daar ging het licht bijna uit maar daar stond je cluppie op de top me op te wachten om me te helpen met van alles om je weer monter verder op weg te sturen, fantastisch !!

  Hoop volgend voorjaar weer te kunnen genieten van je Ardennen weekend ,

  Gr Ruud

Laat een reactie achter

4Shares