0Shares

De te overwinnen cols: Col du Glandon, Col du Télégraphe, Col du Galibier en Alpe d’Huez. Met 174 kilometer en ruim 5000 hoogtemeters kunnen de deelnemers weer aan de bak!
We hebben het parcours van La Marmotte op verschillende manieren in kaart gebracht om wat betreft dit onderdeel optimaal voorbereid aan de start te kunnen staan.

Routekaart Marmotte Alpes 2025

Route Marmotte Granfondo Alpes
Deze routekaart kun je gebruiken als een indicatie voor de te rijden route en bevoorradingspunten. Er kunnen natuurlijk altijd nog bepaalde wijzigingen plaatsvinden. Bij het afhalen van het startpakket op Alpe d’Huez kun je de route en de bevoorradingspunten voor de komende editie precies bekijken.

Relive 'La Marmotte'

Hoogteprofiel Marmotte Alpes 2025

Marmotte Granfondo Alpes Hoogteprofiel

Veelgestelde vragen over de Marmotte Route 2025

Hoe ziet de route van de Marmotte 2025 eruit?

De Marmotte Granfondo Alpes 2025 beslaat een parcours van 175 km met ongeveer 5.000 hoogtemeters. De route omvat vier legendarische beklimmingen:

  • Col du Glandon: 24 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,1%.
  • Col du Télégraphe: 11,8 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3%.
  • Col du Galibier: 17,6 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7%.
  • Alpe d’Huez: 13,8 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,1%.

Wat zijn de cut-off tijden tijdens de Marmotte?

Er zijn specifieke tijdslimieten bij verschillende punten op de route. Bijvoorbeeld, deelnemers moeten de voet van de Alpe d’Huez bereiken vóór 18:00 uur om door te mogen gaan. Exacte tijdslimieten kunnen jaarlijks variëren en worden kort voor het evenement door de Franse organisatie bekendgemaakt.


Wat is de zwaarste klim in de Marmotte?

De Col du Galibier wordt vaak beschouwd als de meest uitdagende klim. Met een lengte van 17,6 km en een gemiddeld stijgingspercentage van 7% bereikt deze klim een hoogte van 2.645 meter. De ijle lucht en steile laatste kilometers maken deze beklimming bijzonder zwaar.


Wat zijn de weersomstandigheden tijdens de Marmotte?

Het weer in de Alpen kan onvoorspelbaar zijn. In eerdere edities waren de temperaturen op de toppen van de Glandon en Galibier rond de 3 graden Celsius, terwijl het op Alpe d’Huez kon oplopen tot 35 graden. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op zowel koude als warme omstandigheden.


Zijn er bevoorradingsposten op de route?

Ja, er zijn meerdere bevoorradingsposten langs de route, zoals bijvoorbeeld:

  • Top van de Glandon: In de geneutraliseerde zone.
  • Valloire: Op de top van de Col du Télégraphe
  • Voet van Alpe d’Huez: Voor de laatste beklimming.

Deze posten bieden water, energiedranken, zoute snacks en fruit om je energie op peil te houden. De exacte bevoorradingsposten worden kort voor het evenement door de Franse organisatie bekend gemaakt.


Hoe technisch is de afdaling van de Glandon?

De afdaling van de Col du Glandon is technisch uitdagend met scherpe bochten en steile secties. Vanwege veiligheidsredenen is deze afdaling geneutraliseerd, wat betekent dat de tijdwaarneming hier wordt gepauzeerd.


Wat is de maximale stijging op de route?

De steilste secties tijdens de Marmotte Alpes zijn:

  • Col du Glandon: Maximale stijging van 14% (korte passage na het dorpje Riviers).
  • Col du Galibier: Maximale stijging van 12%.
  • Alpe d’Huez: Maximale stijging van 11% in de eerste vijf bochten.

Hoeveel haarspeldbochten heeft Alpe d’Huez?

De beklimming van Alpe d’Huez heeft 21 genummerde haarspeldbochten, elk vernoemd naar een voormalige winnaar van een Tour de France-etappe op deze berg.


0Shares
author avatar
Robert Bernaerts Eigenaar
Robert is eigenaar van MarmotteCyclo.nl en TourdeVacance.com en geeft je graag tips en informatie over de mooiste Granfondo's en fietsgebieden. Met TourdeVacance.com biedt hij reizen op maat naar Granfondo's, zoals La Marmotte Alpes, Marmotte Valais in Zwitserland en vele anderen, maar ook naar uitdagende fietsgebieden, zoals de Franse & Italiaanse Alpen, Dolomieten en de Spaanse Costa Blanca waar het geweldig fietsen is! Ben je voor jezelf of een groep op zoek naar een mooie uitdaging of heb je een vraag neem contact op.