Laden Evenementen

Arrangement Tour de Marmotte

Rijd de 174 kilometer van de Marmotte 

marmottecyclo_logo

4 -daags verblijf, luxe appartement o.b.v. vol pension, begeleiding door MarmotteCyclo.NL

Volledig op maat voor clubs of groepen:   informeer naar de mogelijkheden

Tour-de-Marmotte-Glandon

 

Elk jaar is het weer één van de meest populaire cyclosportiven: La Marmotte in de Franse Alpen. Een monstertocht van 174 kilometer met 5000 hoogtemeters en binnen enkele dagen uitverkocht aan zo’n 7500 deelnemers. Ben je dit jaar verhinderd, of een inschrijving misgelopen? Ga je de uitdaging graag aan zonder het hele circus? Dan is dit alternatieve Marmotte-arrangement een goede uitkomst. Of je nu alleen komt of met je wielervrienden, je krijgt een volledig verzorgd arrangement inclusief een voorbereidend rit, ondersteuning met volgwagen en een briefing van de Marmotte-route. Je verblijft gedurende 4 nachten in een comfortabel appartement in Villard-Reculas, gelegen op 3 km van het dorp Huez.

TraiTour-de-Marmotte-Galibierningsrit en briefing  
Op de eerste fietsdag starten we op ons gemak met een verkennende rit. Onderweg nemen we de tijd voor een extra uitgebreide bevoorrading. In de groene natuur is het genieten van pannenkoeken, bananen, cake, winegums, tucjes, koffie, thee en cola. Na de fietsrit kun je aanschuiven voor de briefing van de Tour de Marmotte-dag. Samen nemen we de route door en bespreken we praktische tips voor onderweg. Zo weet je waar de verrassingen en gevaarlijke punten te verwachten zijn. Ook is er ruime aandacht voor voeding en drinken voor en tijdens de rit en bespreken we hoe de bevoorrading geregeld wordt.

Tour-de-Marmotte-valleiTour de Marmotte
Na een vroeg ontbijt gaan we van start om het volledige traject van La Marmotte af te leggen. De hele dag kun je op ondersteuning van de volgauto rekenen. Je hoeft je fiets dus niet vol te plakken met gelletjes, bananen, reserve kleding en gevulde bidons. Je geeft je spullen mee aan de volgauto en regelt zo ook je persoonlijk bevoorrading op de Glandon, de Télégraphe, en de Galibier. En natuurlijk worden je benen even los gemasseerd en je moraal opgepept als dit nodig is! De begeleiding tijdens deze dag heeft tot doel dat iedereen met succes de tocht uitrijdt.  Wil je individueel een toptijd wegzetten? Dan adviseren we je in te schrijven voor de officiële Marmotte begin juli.

Volgauto  
Tijdens alle ritten rijdt een professioneel uitgeruste volgauto mee met voldoende drinkwater en eten, materiaal, reservewielen, EHBO en gereedschap. Je kunt onderweg je jasje kwijt of even droge kleding aantrekken. Ook wordt er op de cols gezorgd voor koffie, thee, cola, bouillon en pannenkoeken en allerlei extra’s om je te helpen op kracht te blijven. Voor diegene die onverwacht de tocht moeten afbreken is er natuurlijk een zitplaats vrij.

Accommodatie
De appartementen zijn modern en uitgerust met zeer comfortabele één-persoonsbedden. Ze maken deel uit van een groot chalet in de kern van Villard Reculas. Gelegen op zo’n 3 kilometer van het dorp Huez in bocht 6 van de Alpe d’Huez. Dus een mooie route om naar de top te fietsen of om af te dalen via de welbekende haarspeldbochten naar het centrum van Le Bourg d’Oisans, de startlocatie van La Marmotte.  Elk appartement beschikt over een moderne keuken, een comfortabele living met satelliet-TV, DVD-speler en een hi-fi system. Er is WIFI en een wasmachine. Je deelt samen met je fietsmaat een tweepersoons slaapkamer in een gedeeld appartement. Alleenboekers krijgen tegen een meerprijs een eigen kamer. Kom je met een groep of wil je een eigen appartement huren? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Ontbijt, pasta en diner
Vrijwel niemand vertrekt zonder de kok complimenten te maken over de kwaliteit en verzorging van het eten. Op de dag van aankomst wordt het eerste 3-gangen diner bezorgd en je keuken gevuld met ontbijtproducten zoals koffie, thee, jus d’orange, diverse broodbeleg, yoghurt, melk, cruesli en fruit. Elke ochtend staat er vervolgens vers brood voor de deur en wordt de pasta bezorgd voor in de middag. Een pasta-salade of warm pastagerecht zodat je na het fietsen meteen weer koolhydraten kunt stapelen. Het 3-gangen diner wordt dagelijks eind van de middag bezorgd in je appartement.  Elke dag vers bereid met vlees of vis, verschillende groenten en voldoende koolhydraten. Even opwarmen in oven en klaar! Het  diner wordt bereid door een Nederlands-Belgische cateraar, in deze regio bekend om de uitstekende kwaliteit en gebruik van verse producten.

Foto’s
Na afloop van je verblijf krijg je alle foto’s die onderweg worden gemaakt digitaal aangeleverd. Gemiddeld worden er meer dan 300 foto’s per Marmotte-dag gemaakt. Foto’s in hoge resolutie en gemaakt langs heel de route.