Laden Evenementen

We wisten dat de Marmotte-organisatie ambitieus is. Maar dat er een nieuwe Marmotte in Zwitserland gelanceerd zou worden had niemand verwacht. Wat een indrukwekkende Granfondo en wat een geweldige datum. Op 10 augustus 2019 vindt alweer de tweede editie plaats. Voor velen midden in de zomervakantie, een prachtige bestemming tussen de ski-stations in Zwitserland. Met 130 kilometer en 4500 hoogtemeters liegt de zwaarte er niet om. De Marmotte Valais is meteen een geduchte concurrent van de Marmotte Alpes en Marmotte Pyrenées. En natuurlijk een fantastische 3e Marmotte in de rij om een hatrick te scoren. Met dit 6- daags arrangement is alles in één keer voor je geregeld: inschrijving, hotel in Crans Montana, maaltijden, trainingsprogramma, briefing en bevoorradingsservice onderweg. Kortom, alle ingrediënten om optimaal te genieten en deel te nemen aan deze prachtige uitdaging.

Marmotte Valais route 130 km, 4500 hm

Deze Marmotte speelt zich af in het prachtige decors van de Zwitserse Rhône-vallei, midden in Wallis oftewel Valais. En dat is niet voor niets, want dit gebied met meer wielerhistorie dan je denkt, is een openbaring voor veel renners. Hooggebergte en alpenweides maken een unieke combinatie met brede vlaktes vol wijngaarden, alsof twee klimaten bij elkaar komen. Het is veelzeggend dat er een supergranfondo aangekoppeld is onder de naam Tour des Stations. De start van de Marmotte Valais vindt plaats in Crans Montana, waar Laurent Fignon in 1984 een Tour-etappe op zijn naam zette en Bauke Mollema in 2013 een ritzege in de Ronde van Zwitserland. Vervolgens slingert het parcours zich langs de berghellingen, door bossen en vele dorpen in een grote ronde om de vallei. Telkens van ski-station tot ski-station. Absolute kraker is de slotklim naar Col de la Croix-de-Cœur op 2145m. Op de top mag je je praktisch Marmotte noemen, want met de finishplaats Verbier in het zicht hoef je alleen nog maar een stuk af te dalen.

Tour des Stations route 220 km, 7400 hm

 

Op dezelfde dag als de Marmotte Valais wordt de monstertocht Tour des Stations verreden. De Tour des Stations start in Martigny om 6 uur ‘s ochtends. Een parcours voor de die-hards dat na 83 kilometer in Crans Montana overgaat in de Marmotte-route. Twee vliegen in één klap dus. Het arrangement is ook met startbewijs voor de Tour des Stations te boeken.

 

Kijk hier voor alle details van het Marmotte Valais en Tour des Stations arrangement.