Marmotte 2019 route

//Marmotte 2019 route

Marmotte 2019 route

Routekaart Marmotte Alpes 2019

Volgens het routekaartje van de organisatie is de Marmotte Alpen Granfondo route in 2019 identiek aan  het Marmotte Alpes parcours van 2018. Dit houdt in een Marmotte route met de Col du Glandon, Télégraphe, Col du Galibier en Alpe d’Huez. We hebben het parcours van La Marmotte op verschillende manieren in kaart gebracht om wat betreft dit onderdeel optimaal voorbereid aan de start te kunnen staan.

Hoogteprofiel Marmotte Alpes 2019

Hoogteprofiel Marmotte Alpen

Marmotte 2019 Alpes route in Google Earth

Zó heb je het parcours van de Marmotte nog nooit bekeken:

Een HD-opname van de complete Marmotte Alpes route in Google Earth.

De doorkomsten op de Col du Glandon, Col du Télégraphe, col de Galibier en Alpe d’Huez worden duidelijk aangegeven mét hoogteaanduiding.

Duur van de versnelde opname is 17 minuten en gemaakt op 300 meter hoogte, zodat de route in vogelvlucht goed te volgen is.
In het filmpje kun je onderaan in het midden de exacte hoogte zien die Google Earth aangeeft bij een bepaald routepunt.

robert Bernaerts
Robert is eigenaar van MarmotteCyclo.nl en geeft je graag tips en informatie over de mooiste Granfondo's. Met TourdeVacance.com biedt hij reizen op maat naar Granfondo's, zoals La Marmotte Alpes, Marmotte Pyrenées en uitdagende fietsgebieden, zoals de Franse Alpen en de Spaanse Costa Blanca. Ben je voor jezelf of een groep op zoek naar een mooie uitdaging of heb je een vraag neem contact op.
By |2018-10-13T15:19:57+00:00oktober 2nd, 2018|Marmotte Informatie|2 Comments

2 Comments

 1. Bert Hellendoorn 03/01/2019 om 05:41 - Antwoorden

  Hallo
  Ik wil in juni 2 weken met een tourfiets en bepakking in de Alpen fietsen. Bedoeling is om te kamperen.
  Kunt u mij een mooie route aanbevelen? Het liefst me Alpe d’Huez

 2. robert Bernaerts 03/01/2019 om 09:06 - Antwoorden

  Hallo Bert,

  Bedankt voor je reactie. Aangezien je reactie bij dit artikel staat overweeg je wellicht de Marmotte route te gaan fietsen?
  Dit is een hele mooie route, maar ook een zware route 😉 met 175 kilometer en 5000 hoogtemeters. We zien wel vaker fietsers met bepakking op de route, maar het hangt onder andere van je getraindheid en hoeveel dagen je hebt af. Je zou bijvoorbeeld op dag 1 in Bourg d’Oisans kunnen beginnen en dan de Col de Glandon beklimmen, overnachten op een camping in de Maurienne vallei, liefst dicht in de buurt van Saint Michel de Maurienne. Op dag 2 Col d’ Télégraphe al dan niet in combinatie met de Col du Galibier. (Tussen de top van de Télégraphe en begin van de Galibier zitten ook wel een camping eventueel). Vanaf de top van de Galibier is het bijna 50 kilometer afdalen naar startpunt Bourg d’Oisans en daar begint de klim naar de finish bovenop Alpe d’Huez.

  Alternatieve mooie route is bijvoorbeeld een ronde met Col de la Morte (ook wel Alpe Grandserre genoemd) en vervolgens via Oris en Rattier, Siévoz, St Michel en Beaumont, Col de Parquetout (1382m) Entraigues, Col d’Ornon. Een mooie, rustige, maar pittige klim door het bos. Na de La Morte kom je in een -zeker met mooi weer- prachtige vallei. Je waant je hier ver weg van Bourg d’Oisans, hoewel dit hemelbreed gemeten wel meevalt. De weg gaat weer lichtjes stijgen totdat je aan de zeer rustige Col de Parquetout (1382m) begint. Een klim met (zeer) steile passages! Na de Parquetout kom je weer in de vallei terecht, waar je begin aan de Col d’Ornon (1373m). Een prachtige route, zeker voor natuurliefhebbers. Mocht je de route iets willen inkorten: dit is mogelijk door via Valbonnais te rijden. Je vermijdt dan Col de Parquetout. Deze ronde is (met de Parquetout) vanuit Bourg d’Oisans ongeveer 115 km met 3300 hm. Als je wilt finishen bovenop Alpe d’Huez nog 1000 hoogtemeters extra.

  Zo is er nog wel meer te verzinnen, maar wellicht zet dit je alvast op een goed spoor?

  Groeten en alvast veel succes!

  Robert – http://www.MarmotteCyclo.nl & http://www.TourdeVacance.com

Laat een reactie achter

2Shares