Laden Evenementen

Arrangement Tour des Alpes

In een week 10 Alpencols op je naam!

Week-arrangement fietsen in de Alpen
comfortabel appartement o.b.v. vol pension, begeleiding met volgauto

Andere data en offerte op maat voor clubs of groepen:   informeer naar de mogelijkheden

Pak je bucket-list er alvast maar bij! Met dit week-arrangement word je in 5 dagen fietsen in de Alpen begeleid naar de toppen van 10 Alpencols. Een prestatie om mee thuis te komen, waaronder de beroemde cols Alpe d’Huez, Col du Glandon, Col de la Croix de Fèr, Col de Sarenne en Col du Galibier. Je fietst elke dag naar twee cols waarbij je vanaf de voordeur begeleid wordt met volgauto speciaal voor jouw groep. We nemen je alle zorg uit handen en ondersteunen je onderweg. Ieder kan hiermee op eigen niveau klimmen en dus genieten van de adembenemende en legendarische Hoge Alpen. Natuurlijk is ook het verblijf in een prachtig gelegen appartement of chalet in Villard-Reculas volledig verzorgd inclusief 3 maaltijden per dag. Het enige dat jij hoeft te doen is fietsen!

fietsen in de alpen

fietsen in de alpenNaar 10 toppen in 5 fietsdagen
Het programma van de Tour des Alpes bestaat uit 5 fietsdagen en een rustdag. Voor groepen geldt dat dit natuurlijk in overleg kan worden aangepast.

Dag 1: aankomst en diner

Dag 2: Col de la Bérarde en Alpe d’Huez
Met de Col de la Bérarde word je meteen ondergedompeld in volgens de locals het mooiste natuurgebied in de omgeving. Een rit naar ‘het einde van de wereld’ zoals de col beschreven wordt. De legendarische 21 bochten van de Alpe d’Huez liggen op de weg terug natuurlijk klaar om bedwongen te worden. Bovenop kan een terrasje gepikt worden, waarna het slechts 6 bochten afdalen is naar de afslag richting Villard-Reculas.

Dag 3: Col du Glandon, Col de la Croix de Fèr en Pas de Confession
Deze twee cols liggen in het verlengde van elkaar waarbij de beklimming van de Col du Glandon al start in het dal onder de thuisbasis. Een stevige klim van 23 kilometer met enkele stukken van maarliefst 14%. Bekend uit de Tour de France en eerste klim van de zwaarste amateurcyclo La Marmotte. Naar de top van de Croix de la Fèr is het slechts enkele kilometers klimmen.

“Wij hebben genoten van een heerlijke week tijdens Tour des Alpes. Vanaf aankomst tot vertrek was alles super geregeld, dus een heerlijk zorgeloze week gehad. Met zulke verzorging gaat het fietsen ook bijna vanzelf 😉
Dus zeker een aanrader en hopen zeker nog een keer te komen genieten van een ander arrangement. Bedankt!!”

Tour-des-Alpes-reviewMark en Arianne


Dag 4: Les Deux Alpes via Balkon Auris en Col de Sarenne
De klim naar Les Deux Alpes wordt door menigeen een ‘loper’ genoemd. Met de juiste cadans goed boven te komen, waar bij een monument van Pantani pannenkoeken klaarliggen. Even genieten van de bedrijvigheid in het dorp waar in de zomer nog geskied wordt . Terug afdalen is het niet ver naar de voet van de Col de Sarenne. Een pittige klim door beschermd natuurgebied aan de achterkant van de Alpe d’Huez.

Dag 5: rustdag
Tijd voor een wandeling, een terrasje in Bourg d’Oisans of een bezoekje aan de zwembaden in de omgeving. Massage nodig? De masseur kan je in het appartement bezoeken.

Dag 6: Col du Lautaret en Col du Galibier
Een bezoek aan de Alpen is niet klaar voordat je op  de top van de Galibier bent geweest. Via de kant van de col du Lautaret mag je de stevige uitdaging aangaan om naar maarliefst een hoogte van 2645m te fietsen. De ijle lucht zal het je niet makkelijk maken, de overwinning om met heel de groep boven te komen wordt natuurlijk op foto vastgelegd.


Dag 7: Col d’Ornon,  Col de la Morte (Alpe du Grand Serre) en afsluitend Alpe d’Huez
Voor de die-hards een prachtige Koninginnenrit om de week mee af te sluiten. Deze eerste cols van de Granfondo Les Deux Alpes leiden je naar een andere vallei met een verrassend landschap. Waar de col d’Ornon voor de meesten goed te doen, is de Col de la Morte – de naam zegt het al – een heuse killer met percentages boven de 10%. Een muur waar je vaak een tandje tekort komt. De die-hards weten hiermee ook col 9 en 10 op hun naam te zetten.

Dag 8: ontbijt en vertrek

 

bevoorrading_ornon2Volgauto en bevoorrading
 Tijdens alle ritten rijden wij met een professioneel uitgeruste volgauto mee met enkele zitplaatsen, voldoende drinkwater en eten, materiaal, reservewielen, EHBO en gereedschap. We helpen je onderweg en peppen je moraal op als dat nodig is. Ook kun je onderweg een jasje kwijt of  droge kleding aantrekken. Op elke eerste col wordt een uitgebreide bevoorrading klaar gezet met lekkernijen zoals pannenkoeken, cake, tucjes, fruit, snoep, koekjes, koffie, thee, cola, water en sportdrank. Genoeg om je reserves weer aan te vullen en bij te komen van de klim.

Appartementen
De appartementen zijn modern en uitgerust met zeer comfortabele één-persoonsbedden.  Ze maken deel uit van een groot chalet in de kern van Villard Reculas, gelegen op zo’n 3 kilometer van het dorp Huez in bocht 6 van de Alpe d’Huez.  Een mooie centrale locatie op 3 manieren te bereiken; via Bourg d’Oisans, via col de Sarenne en via Allemont.  Elk appartement beschikt over een moderne keuken, een comfortabele living met satelliet-TV, DVD-speler en een hi-fi system. Er is WIFI en een wasmachine. Je deelt een tweepersoons slaapkamer met twee éénpersoons bedden in een appartement. Kom je met een groep en wil je een heel appartement huren? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

tour-des-alpes-maaltijdenBeloning na het fietsen: heerlijk eten
Geen groep vertrekt zonder de kok complimenten te maken over het eten. Elke dag weer onbezorgde verwennerij, heerlijk, vers en meer dan voldoende. Op de dag van aankomst wordt het eerste 3-gangen diner aan huis bezorgd. Ook wordt dan je keuken gevuld met ontbijtproducten zoals koffie, thee, jus d’orange, diverse broodbeleg, yoghurt, melk, cruesli en fruit. Elke ochtend staat er vervolgens vers brood voor de deur en wordt de pasta bezorgd voor in de middag. Een pasta-salade of warm pastagerecht zodat je na het fietsen meteen weer koolhydraten kunt stapelen voor de grote dag die komt. Het 3-gangen diner wordt dagelijks aan het eind van de middag bezorgd in je appartement.  Elke dag vers bereid met vlees of vis, verschillende groenten en voldoende koolhydraten. Even opwarmen in de oven en klaar! De maaltijden worden bereid door een Nederlands-Belgische cateraar, in deze regio bekend om de uitstekende kwaliteit en gebruik van verse producten

Foto’s
Als gratis service krijg je na afloop van je verblijf alle foto’s die onderweg gemaakt worden digitaal aangeleverd. Foto’s in hoge resolutie en gemaakt op mooie plekken die wij voor jullie al ontdekt hebben.

Bekijk het volledige arrangement op deze pagina.